Még sosem volt ilyen egyszerű a fánk készítés! Apró mini fánkok pillanatok alatt.
Váratlan vendég érkezik, vagy csak egy kis gyors nasira vágysz? Gyerekjáték lesz ezzel a fánk tészta adagolóval.
Nem kell mást tenned, mint beletölteni a tésztát, majd a serpenyő felett lenyomni a középső gombot.
Pár perc múlva pedig már élvezheted is az ínycsiklandó finomságokat.
Mérete:18cm x 9.6cm
Tartály: 9.6cm x 13cm x 5.1cm
Még sosem készítettél apró fánkokat? Íme a recept:
-250gramm liszt
-20gramm vaj
-15centiliter langyos tej
-80gramm kristálycukor
-1tojás
-1vaniliacukor
-1kiskanál citromlé
-1sütőpor, csipetnyi só és sütőolaj :)
Kézi mixerrel összedolgozzuk a tésztát majd 15 percig pihentetjük.
A tartályba kanállal tésztát töltünk, max. 3 cm-re a felső peremtől.
Az olajat felmelegítjük egy serpenyőben (teflon, kerámia bevonatú stb.)
A tartályt a serpenyő fölé tartjuk és ujjunkkal lenyomjuk a nyomógombot.
Amikor a megfelelő nagyságú tésztagyűrű átfolyt az alsó nyíláson
a nyomógomb elengedésével a körfánk a forró olajba esik.